Heilzame therapie voor mensen die last hebben van beschadigende ervaringen.

 

PSION is actief op een breed terrein. Om onze doelen te bereiken en mensen te helpen, zetten we verschillende therapieën in. Eén ervan, een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een traumatische ervaring, lichten we hier toe. Het gaat om EMDR, Eye Movement Desensitization and Reprocessing.

 

Toepassingen

EMDR gebruiken we als het gaat om een traumatische of schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven zoals pesten (in de jeugd), die vandaag nog steeds invloed hebben, wordt de methode gebruikt.

 

Beschadigende ervaringen

Uitgangspunt is dat deze klachten zijn ontstaan als gevolg van één of meer beschadigende ervaringen. Daarmee bedoelen we gebeurtenissen die dusdanige sporen hebben nagelaten in het geheugen van de persoon, dat hij of zij er nu nog steeds last van heeft. Voorbeelden daarvan zijn emotionele verwaarlozing, akelige ervaringen op medisch gebied, verlieservaringen, werk gerelateerde gebeurtenissen en andere schokkende, schaamtevolle of ingrijpende ervaringen.

 

Herinneringen verwerken

Het belangrijkste doel van de EMDR-therapeut is de cliënt te helpen de herinneringen aan deze gebeurtenissen te verwerken. Aandacht voor de traumatische herinnering gecombineerd met zintuigelijke stimulatie helpt de klachten te verminderen of te verdwijnen.

Vanwege het non-verbale karakter van EMDR blijkt dit ook bij cliënten met een allochtone achtergrond goed toepasbaar. We kunnen ons voorstellen dat u hier meer over wilt weten. Neem dan contact met ons op via 088 – 031 38 00, info@psion.nl of het contactformulier.