Wij vinden dat psychische ondersteuning in Nederland anders moet. En psychologen van PSION weten als geen ander hoe; namelijk gericht op de mens! Zonder het plakken van etiketten en zonder te blijven hangen in medische diagnoses, maar uitgaande van de mogelijkheden en de eigen verantwoordelijkheid. Om deze visie uit te kunnen dragen, is lef nodig. En dat hebben de PSION-psychologen; zij hebben allemaal het vermogen om snel tot de kern door te dringen en te denken in mogelijkheden en oplossingen.

Een echte PSION-psycholoog word je niet zomaar; we zijn er van overtuigd dat je in deze rol moet groeien. Daarom bieden wij (bijna) afgestudeerde psychologen een unieke kans om zichzelf te ontwikkelen tot een psycholoog die het verschil maakt op de werkvloer: een PSION-traineeship!

Gewoon doen!

Wij zijn er van overtuigd dat je onze visie en werkwijze het beste leert kennen door het ‘gewoon te gaan doen’! Dit staat dan ook centraal in het traineeship. Met andere woorden; direct mee het werkveld in, uiteraard steeds onder begeleiding van één van onze ervaren psychologen.
Tijdens het traineeship hebben we aandacht voor jou en jouw behoeftes om te groeien. Ieder mens is tenslotte uniek en heeft een eigen manier van leren; daarom bieden wij naast de groepstrainingen ook op maat ingerichte trainingen aan.

Van psycholoog naar PSION-psycholoog

In 6 maanden tijd word jij als trainee klaargestoomd voor het echte werk. Je doorloopt verschillende fases:

 • Maand 1: niveau bepalen
  Waar sta je? Wat zijn je ontwikkelmogelijkheden en welke trainingen zijn nodig om je verder te helpen? Je gaat direct mee de praktijk in door aan te sluiten bij clientgesprekken.
 • Maand 2 & 3: ontwikkelen
  In deze maanden worden verschillende trainingsdagen ingepland, waar een verscheidenheid aan thema’s aan bod komen. Deze trainingen worden zowel individueel als in groepsverband aangeboden. Daarnaast blijf je meelopen met de geroutineerde psychologen en ga je steeds meer taken zelfstandig oppakken.
 • Maand 4 & 5: verbeteren
  Deze maanden ligt de nadruk op het verbeteren van je ontwikkelpunten en hetgeen dat je tot nu toe hebt geleerd.
 • Maand 6: Puntjes op de i
  In deze maand is er extra aandacht voor de meer gecompliceerdere (lastige) gesprekken en wordt er samen met jou gekeken waar nog op gefocust moet worden om vervolgens als vaste psycholoog binnen het PSION-team aan de slag te kunnen gaan.

Als je het traject goed doorloopt, ben je daarna verzekerd van een vaste aanstelling binnen PSION.

Megaveel zelfreflectie en ‘op je smoel te gaan’

Iris van ’t Ende heeft in 2019 haar traineeship afgerond. Inmiddels mag zij zich een echte PSION-psycholoog noemen!
“Het PSION traineeship heb ik ervaren als een enorm uitdagende rollercoaster; vol met leerzame gesprekken en verfrissende maar ook confronterende inzichten over mezelf. Zelfreflectie en vooral “op je smoel gaan” stonden namelijk centraal. Kortom: met de billen bloot!”

“Tijdens het traineeship ben ik voor mijn gevoel teruggegaan naar de basis: vanuit pure nieuwsgierigheid een gesprek met de ander aangaan en écht in contact staan, in plaats van ‘goede’ vragen willen bedenken. Deze aanpak heb ik echt als een verademing ervaren! Ook heb ik de betrokken en persoonlijke begeleiding tijdens het traineeship enorm gewaardeerd!”

Ga jij de uitdaging aan?

Ben jij ook enthousiast over onze visie en wil je jezelf ontwikkelen tot een echte PSION-psycholoog? Solliciteer dan voor het traineeship! Wij maken graag kennis met je. Meer informatie over het traineeship en de functie-eisen lees je in de vacature.

Contact gegevens

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Laatste nieuws

 • Pesten op het werk – u bent de oplossing

  Voor de een is het een grapje, voor de ander de zoveelste belediging. Pesten [...]

 • Copingstijlen: hoe ga jij met bepaalde situaties om?

  Iedereen kent het (jammer genoeg) wel: ruzie met een goede vriend, liefdesverdriet of een [...]

 • Column Demi Zwerver: “HELP, IK HEB EEN TRAUMA!”

  “HELP, IK HEB EEN TRAUMA!” "Wat wil je daarmee?" "OVERWINNEN!" "Oké laten we dat [...]