Welkom op psion.nl

"Vooral de visie en de manier waarop PSION kijkt naar psychische klachten sprak me aan.”

Dat PSION de wereld net iets anders bekijkt, is voor velen niet vreemd. Maar om ook op deze manier te werken, dat hebben nog niet veel psychologen gedaan. Met oplopende wachtlijsten en omdat er steeds meer mensen gebukt gaan onder psychische klachten, is het tijd voor verandering. Daarom introduceerde PSION op 27 en 28 september 2021 voor het eerst de PSION Talentdagen: twee enerverende dagen waarin we onze succesvolle, snelle aanpak met meer vakgenoten delen om zo Nederland er weer bovenop te helpen. Psycholoog Elisa Veenhoven greep haar kans een deed mee!

De open, vriendelijke houding sloeg over op de groep

Elisa: “Op maandag 27 september 2021 liep ik de grote ruimte in Schiphol-Rijk binnen voor de twee eerste ‘Talentdagen’ van PSION, samen met twintig andere psychologen. In de tekst dat ik gelezen had op de vacaturesite stond geen inhoudelijke informatie over de talentdagen, maar de visie van PSION stond wel omschreven. Vooral die visie én de manier waarop PSION kijkt naar psychische klachten sprak me aan. Ik was, toen ik het bericht over de Talentdagen zag, aan het rondkijken naar een nieuwe baan en heb mij aangemeld om te kijken of ik bij PSION zou willen werken. Voor mij is de cultuur en visie van een bedrijf heel belangrijk. Een goed beeld van de cultuur heb ik in het verleden tijdens sollicitaties nooit kunnen krijgen, omdat je maar een kort gesprek hebt en zenuwen toch een rol spelen en het beeld vertroebelen. Ik was vooral nieuwsgierig of het goed zou voelen bij PSION, vanuit de intentie dat als het goed voelt en ik enthousiast was, ze mij ook al zouden kennen en ik op die manier binnen zou kunnen komen bij het traineeship.

De Talentdagen bleken twee dagen vol verrassingen. We werden als groep uitgedaagd om uit onze comfortzone te stappen door middel van de verschillende activiteiten. Ik weet nog dat ik tijdens een training dacht: Wat ís dit voor opdracht!? Maar dat vond ik het mooie aan de Talentdagen, of eigenlijk aan PSION: ze doen de dingen volledig op hun eigen manier en anders dan de meeste anderen. Dat vond ik in het begin even spannend, maar de open en vriendschappelijke houding van de mensen van PSION sloeg over op de groep. Die werd steeds enthousiaster en dapperder. Voor de Talentdagen moet je namelijk wel een klein beetje lef hebben, het spannend vinden en dan toch gewoon doen. Loslaten en je laten inspireren. Luisteren maar vooral ook veel zelf ervaren en voelen.

PSION Traineeship

De Talentdagen hebben me heel wat moois opgeleverd: namelijk een plek in het PSION traineeship. Daar kwam ik erachter dat het beeld en vooral gevoel dat ik bij dit bedrijf kreeg tijdens de Talentdagen klopte met de werkelijkheid. Voor mij waren de Talentdagen dus een hele goede manier om te voelen of PSION als bedrijf bij mij paste. Hierdoor heb ik een beter beeld gekregen dan ik ooit bij een reguliere sollicitatie had kunnen krijgen. Ik heb mijn plek bij PSION inmiddels gevonden en ben super blij dat ik naar de Talentdagen ben gegaan. Ik kijk terug op twee hele verrijkende, gezellige dagen met een super fijne club mensen.”

Ook nieuwsgierig?

Ben jij (net afgestudeerd) HBO of WO psycholoog en raak jij geïnspireerd door het verhaal van Elisa? Op 24 en 25 maart komen er weer nieuwe Talentdagen aan! Houd LinkedIn en onze website in de gaten voor meer informatie en wie weet ben jij er volgende keer bij.

Kun je niet wachten tot de Talentdagen? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste psychologen! Neem contact met ons op en wij maken graag kennis met je.

Elisa Veenhoven - PSION Talentdagen

 

Elisa Veenhoven - Trainee bij PSION

Laatste nieuws