Te lang wachten op geestelijke gezondheidszorg, dat wil toch niemand? Toch is het in Nederland wel aan de orde. Zo’n 27.000 mensen moeten langer dan 4 weken wachten op een eerste gesprek met de zorgaanbieder. Deze aanmeldwachttijden kunnen oplopen tot soms 12 weken en de totale wachttijd zelfs tot 22 weken. En dit terwijl tijdig ingrijpen bij psychische klachten heel belangrijk is om bijvoorbeeld verzuim te voorkomen. Gelukkig is dat bij PSION anders!

Geen wachtlijsten

PSION heeft de oplossing: geen wachtlijsten! Bij ons spreken mensen met psychische klachten binnen 7 werkdagen met een van onze psychologen. Daarin gaan wij altijd op zoek naar een aanpak die werkt. Dit betekent dat wij niet doen aan protocollen, standaardprocedures, labels of hokjes. Dit zorgt ervoor dan 90% van de mensen binnen 6 gesprekken weer aan de slag kan.

PSION biedt ook trainingen en workshops aan leidinggevenden en HR-specialisten om psychische klachten vroegtijdig te herkennen, zodat er snel kan worden ingegrepen en over hoe u kunt omgaan met een medewerker met psychische klachten.

Maar ook het voorkomen van psychische klachten is een belangrijk aandachtspunt. Dit doen wij door bijvoorbeeld de ‘Beter in je vel-lijn’ in te zetten bij organisaties. Medewerkers kunnen naar dit nummer bellen en krijgen direct een psycholoog aan de lijn die hen in enkele minuten praktische tips en handvatten geeft om verder te kunnen met de dag.

Aan de slag

Wilt u uw medewerkers ondersteunen, zodat zij goed in hun vel zitten en beter aan het werk kunnen gaan? Neem dan contact op met PSION. Wij helpen uw organisatie en uw medewerkers bij preventie en aanpak van psychische klachten. Bekijk ons dienstenaanbod en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Contact gegevens

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Laatste nieuws

  • Pesten op het werk – u bent de oplossing

    Voor de een is het een grapje, voor de ander de zoveelste belediging. Pesten [...]

  • Copingstijlen: hoe ga jij met bepaalde situaties om?

    Iedereen kent het (jammer genoeg) wel: ruzie met een goede vriend, liefdesverdriet of een [...]

  • Column Demi Zwerver: “HELP, IK HEB EEN TRAUMA!”

    “HELP, IK HEB EEN TRAUMA!” "Wat wil je daarmee?" "OVERWINNEN!" "Oké laten we dat [...]