Enige tijd geleden berichtten wij al over onze vernieuwde ‘Beter in je vel-lijn’. Deze lijn is bedoeld voor uw medewerkers die vragen hebben die zij niet zo gemakkelijk bij een collega of leidinggevende neerleggen, maar waarvan ze hopen dat er toch snel een oplossing voor komt. Ook in het kader van hun eigen duurzame inzetbaarheid.

In een gesprek met één van de PSION-psychologen vanuit de ‘Beter in je vel-lijn’ krijgen deze medewerkers directe, praktische tips en adviezen waar zij snel mee verder kunnen. Dit geldt ook voor medewerker Anna, die via de ‘Beter in je vel-lijn’ in gesprek kwam met Kaylee de Bot. Kaylee deelt haar ervaring over dit gesprek.

Dagelijks bekritiseerd en gekleineerd

“Anna kreeg ik, vol van emotie, te spreken via de ‘Beter in je vel-lijn’. Ze was ontzettend boos, boos op haar collega. Anna vertelde niet heel lang geleden vol enthousiasme te zijn gestart op een nieuwe werklocatie die haar beter paste. Een werkplek waar ze met veel enthousiasme en plezier aan het werk was. Tot de komst van haar collega. De betreffende collega wist, vond zij zelf, hoe Anna haar werk beter kon doen en wees Anna daar maar al te graag op. Anna ging daardoor inmiddels niet meer met hetzelfde plezier en enthousiasme naar haar werk. Zij voelde zich dagelijks bekritiseerd en gekleineerd. Na de zoveelste bemoeienis van haar collega besloot Anna de ‘Beter in je vel-lijn’ te bellen. Haar frustraties zaten inmiddels zo hoog dat zij niet meer wist hoe zij de situatie kon veranderen zonder deze te doen escaleren.”

Scherpe randjes eraf

“Anna vertelde mij in eerste instantie over alle frustraties die bij haar speelde. Vervolgens zijn we haar opties in beeld gaan brengen. Al snel kwamen we tot de conclusie dat zelf weggaan geen optie was, dat we (tot Anna haar grote spijt) deze collega niet konden laten verdwijnen en er nog maar één optie overbleef, namelijk het gesprek aangaan. Samen met Anna ben ik opzoek gegaan naar een manier die haar kon helpen om zich uit te spreken zonder de situatie te laten escaleren. Een goed gesprek onder begeleiding van haar leidinggevende leek de oplossing. Voor Anna waren door ons gesprek de scherpe kantjes van haar frustratie gehaald en had het gesprek haar daarmee de ruimte en het vertrouwen gegeven om te werken aan een oplossing. Zij voelde zich opgelucht aan het eind van ons gesprek.”

Snelle ondersteuning voor uw organisatie?

Bent u benieuwd naar wat de ‘Beter in je vel-lijn’ voor uw organisatie kan bieden of wilt u hier meer over weten? Bekijk dan onze website en neem contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Contact gegevens

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Laatste nieuws

  • Pesten op het werk – u bent de oplossing

    Voor de een is het een grapje, voor de ander de zoveelste belediging. Pesten [...]

  • Copingstijlen: hoe ga jij met bepaalde situaties om?

    Iedereen kent het (jammer genoeg) wel: ruzie met een goede vriend, liefdesverdriet of een [...]

  • Column Demi Zwerver: “HELP, IK HEB EEN TRAUMA!”

    “HELP, IK HEB EEN TRAUMA!” "Wat wil je daarmee?" "OVERWINNEN!" "Oké laten we dat [...]