Voor de een is het een grapje, voor de ander de zoveelste belediging. Pesten op het werk komt vaker voor dat u denkt en blijft vaak ongemerkt doorgaan. Dit kan ertoe leiden dat de gepeste medewerker niet meer naar werk wil of kan komen en hierdoor verzuim. De workshop ‘pesten op de werkvloer’ geeft medewerkers inzichten en tips over hoe zij zich hunnen wapenen tegen pesten op kantoor.

Wilt u meer weten over deze workshop? Bekijk dan snel onze website en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Trainingen en workshops van PSION

De trainingen en workshops van PSION worden gegeven door onze eigen PSION psychologen aan werkgevers en medewerkers op het gebied van een evenwichtige levensstijl en het bestrijden van uitval door klachten met een psychische aard. De trainingen kunnen online, bij u op locatie of in een van onze trainingsruimte worden gegeven. Ook kan de insteek van iedere training aangepast worden de vraagstukken van de organisatie.

Het pesten kan door iedere medewerkers anders worden ervaren. Voorbeelden van het pestgedrag kunnen zijn:

 • Zinloze taken moeten uitvoeren
 • Opzettelijk verkeerd beoordelen
 • Negeren en buitensluiten
 • Imiteren, belachelijk maken
 • Schreeuwen, intimidatie en fysieke agressie
 • Roddelen

Naar schatting zorgt het pesten in Nederland voor 4 miljoen extra verzuim dagen per jaar en voor 900 miljoen euro aan loondoorbetalingen door dit verzuim. Als werkgever heeft u niet altijd door dat het persen gaande is. Daarom is het belangrijk dat u medewerkers het zelfvertrouwen geven en aan hen training biedt om zich hier tegen te kunnen wapenen. Biedt ook een open en veilige sfeer zodat medewerkers ook de veiligheid en het vertrouwen voelen om hier melding van te maken. Een volgende stap is altijd om deze meldingen serieus te nemen en hiermee aan de slag te gaan.

Aan de slag

Wilt u werk maken van de psychische gezondheid van uw medewerkers en pesten op het werk tegengaan? Bekijk dan snel het trainings- en workshopaanbod van PSION en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Contact gegevens

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Laatste nieuws

 • Pesten op het werk – u bent de oplossing

  Voor de een is het een grapje, voor de ander de zoveelste belediging. Pesten [...]

 • Copingstijlen: hoe ga jij met bepaalde situaties om?

  Iedereen kent het (jammer genoeg) wel: ruzie met een goede vriend, liefdesverdriet of een [...]

 • Column Demi Zwerver: “HELP, IK HEB EEN TRAUMA!”

  “HELP, IK HEB EEN TRAUMA!” "Wat wil je daarmee?" "OVERWINNEN!" "Oké laten we dat [...]