Het arbeidsverzuim in Nederland is, zeker in het afgelopen jaar, onderwerp van gesprek. In onderzoeken en nieuwsberichten wordt hierbij ook steeds vaker de nadruk op het psychisch verzuim gelegd1..

Een recent onderzoek naar de impact van COVID-19 op verpleeghuismedewerkers onderschrijft dit beeld verder. Corona brengt niet alleen fysieke klachten met zich mee, mentaal heeft het ook grote impact. Uitputtings- en depressieklachten liggen op de voorgrond wanneer medewerkers geconfronteerd worden en blijven met verminderde werkomstandigheden. Ondanks dat het nog niet duidelijk is wat de langetermijneffecten van de coronacrisis zijn op de mentale gezondheid, is het wel zeker dat door de juiste ondersteuning en preventieve middelen, uitval voorkomen kan worden.

Voor werkgevers kan het ondersteunen van psychische klachten tijdens COVID-19 verschillende vragen opleveren: welke maatregelen kun je als organisatie nemen en wat kun je doen om de mentale weerbaarheid van je werknemers te vergroten? Wat kan je doen om de risico’s op psychisch verzuim (goed) te blijven inschatten?

PSION biedt ondersteuning

PSION biedt webinars, workshops en individuele gesprekken op maat aan om leidinggevenden en (HR)managers te ondersteunen bij de preventie van psychische klachten. Zo hebben wij onlangs verschillende webinars verzorgd voor (HR)managers in de zorg en rondom het thema ‘Vitaal blijven in coronatijd’.  Naast deze hele actuele onderwerpen biedt PSION ook trainingen en workshops over onderwerpen die, ook na de coronacrisis, uitval kunnen voorkomen. Trainingen zoals ‘Werk en Privé in balans’ en ‘De zin en onzin van psychische klachten’ en workshops als ‘Pesten op de werkvloer’ en ‘Signaleren en herkennen van psychische klachten’ zijn hier enkele voorbeelden van.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de trainingen en workshops van PSION? Bekijk dan ons aanbod aan trainingen en workshops en vraag een offerte aan. Wij bieden ook trainingen op maat aan. Neem daarvoor contact met ons op. Wij brengen dan samen met u uw wensen en doelstellingen in kaart zodat de training hierop aansluit.

1. HR Praktijk – Psychisch verzuim blijft hoog. Inzicht in risico’s en gerichte actie helpt werkgevers verzuim voorkomen

Contact gegevens

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Laatste nieuws

  • Pesten op het werk – u bent de oplossing

    Voor de een is het een grapje, voor de ander de zoveelste belediging. Pesten [...]

  • Copingstijlen: hoe ga jij met bepaalde situaties om?

    Iedereen kent het (jammer genoeg) wel: ruzie met een goede vriend, liefdesverdriet of een [...]

  • Column Demi Zwerver: “HELP, IK HEB EEN TRAUMA!”

    “HELP, IK HEB EEN TRAUMA!” "Wat wil je daarmee?" "OVERWINNEN!" "Oké laten we dat [...]