Deze week wordt landelijk aandacht gevraagd voor werkstress in ‘de week van de werkstress’. Bij PSION vinden we het vanzelfsprekend om dit 52 weken per jaar op de agenda te hebben staan. Veel medewerkers hebben, zeker in de afgelopen periode, een toename van werkstress ervaren. En dat lijkt voorlopig nog niet voorbij.

Wees een stap voor

Onze psychologen zien de toename van werkstress ook terug in de spreekkamers, maar vaak te laat. Te laat betekent in dit geval dat een medewerker al is uitgevallen. En deze uitval is vaak voor langere tijd, met alle gevolgen (voor bijvoorbeeld de werkdruk van het team) van dien. Bij PSION vinden we het zoals gezegd dan ook belangrijk om hier ook preventief alert op te zijn. Zijn uw medewerkers  mentaal fit? Wat doen zij zelf om uitval te voorkomen? En hoe kan de leidinggevende hierbij helpen? Blijft de leidinggevende in gesprek en is bekend wat er echt speelt bij de medewerker?

‘Mentaal sterk’

Deze week van de werkstress heeft als centraal thema ‘Mentaal Sterk’. Dat houdt in dat er aandacht moet zijn voor de veerkracht van de medewerker; dat medewerkers niet alleen acuut moeten reageren op situaties van stress, maar hier ook op voorbereid moeten zijn. Zaken als bedrijfscultuur, veranderen van gewoontes en oog hebben voor verbinding spelen hierbij een belangrijke rol.

Met het creëren van een open bedrijfscultuur waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid en eigen regie kan en moet nemen, bent u als werkgever al een eind op weg. Maar wat als dat voor een medewerker niet vanzelfsprekend is? En er wel ondersteuning gewenst is? Denk dan aan de inzet van de ‘Beter in je vel-lijn’, een laagdrempelige manier om medewerker ook preventief stoom af te laten blazen en dus stress te reduceren.

Aan de slag

Wilt u uw medewerkers de mogelijkheid bieden om de ‘Beter in je vel – lijn’ te bellen of wilt u mogelijkheden bespreken om medewerkers beter om te laten gaan met werkstress? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Contact gegevens

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Laatste nieuws

  • Pesten op het werk – u bent de oplossing

    Voor de een is het een grapje, voor de ander de zoveelste belediging. Pesten [...]

  • Copingstijlen: hoe ga jij met bepaalde situaties om?

    Iedereen kent het (jammer genoeg) wel: ruzie met een goede vriend, liefdesverdriet of een [...]

  • Column Demi Zwerver: “HELP, IK HEB EEN TRAUMA!”

    “HELP, IK HEB EEN TRAUMA!” "Wat wil je daarmee?" "OVERWINNEN!" "Oké laten we dat [...]