Bij PSION zijn wij altijd op zoek naar nieuwe talenten om onze team Psychologen te versterken. Voordat iemand bij PSION solliciteert, proberen we op de website al een goed beeld te geven en nemen we je zo en dan mee in onze wereld.

Veel collega’s zijn je al voor gegaan. Zij hebben het traineeship al doorgelopen en zijn officieel PSION-psychologen. Maar wat maakt nou dat iemand PSION-psycholoog blijft? Collega Myrthe geeft hier graag antwoord op.

De mooiste visie op psychische klachten

“Wat mij betreft heeft PSION, maar überhaupt paraDIGMA groep de mooiste visie op psychische klachten; nuchter, no-nonsense en vooral kijken naar hoe iemand zichzelf kan helpen weer de regie te krijgen en lekker in zijn/haar vel te zitten. Wij gaan verder dan ‘depressief, dus cognitieve gedragstherapie’ of ‘angstig want je vader was een naar mens’, waarin ik denk dat we mensen niet alleen bevrijden van het slachtoffer-zijn, maar ze vaak ook inspireren om meer te willen van het leven en voor zichzelf te gaan staan. Dit geldt niet alleen voor cliënten die wij spreken, maar ook voor ons; durven in de spiegel kijken, verantwoordelijkheid pakken, plezier hebben en groeien. Wij doorbreken met elkaar dat mensen elkaar en zichzelf chronisch onderschatten, simpelweg door te durven vertrouwen op de veerkracht die mensen hebben en recht door zee te zijn.”

‘Practice what you preach’

Bij PSION, onderdeel van paraDIGMA groep, werken wij niet met motivatiebrieven, maar juist met specifieke motivatie vragen zodat we een nog beter beeld van je krijgen. Ondanks dat deze vragen er nog niet waren toen Myrthe solliciteerde, beantwoordt ze wel graag de vraag ‘Wat spreekt je aan in paraDIGMA Groep en waarom denk jij dat je geschikt bent voor de functie?’ : “Practice what you preach. In de visie van paraDIGMA groep staat centraal dat we eigen verantwoordelijkheid, lef, directheid en openheid belangrijk vinden en dat zie je ook terug in wat we doen, hoe we met elkaar omgaan en wie we zijn. Met recht wordt er gesproken over zoiets als ‘paraDIGMA DNA’. Ik ben echt niet perfect, maar ik neem daar wél verantwoordelijkheid over. Ik durf kritisch in de spiegel te kijken en deze spiegel evengoed een ander voor te houden.

Wil jij ook PSION-psychloog worden? Bekijk dan snel de vacature en solliciteer! We maken graag kennis met je.

BEKIJK DE VACATURE

Contact gegevens

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Laatste nieuws

  • Pesten op het werk – u bent de oplossing

    Voor de een is het een grapje, voor de ander de zoveelste belediging. Pesten [...]

  • Copingstijlen: hoe ga jij met bepaalde situaties om?

    Iedereen kent het (jammer genoeg) wel: ruzie met een goede vriend, liefdesverdriet of een [...]

  • Column Demi Zwerver: “HELP, IK HEB EEN TRAUMA!”

    “HELP, IK HEB EEN TRAUMA!” "Wat wil je daarmee?" "OVERWINNEN!" "Oké laten we dat [...]