PSION helpt u verder!

Een op de vier medewerkers heeft te maken met psychische problemen. Of je hier nu mee aan het werk blijft of niet; vroeger of later heeft dit een effect op je functioneren en het kan leiden tot langdurig verzuim. Veel voorkomende klachten zijn stressgevoelens, angst en somberheid. PSION helpt deze problemen aan te pakken en op te lossen. Bij informatie medewerkers vind u alles over wat u tijdens de samenwerking kun verwachten.

Psychische klachten kunnen er voor zorgen dat functioneren steeds moeilijker wordt. En daar is niemand bij gebaat. Uzelf niet, uw werkgever, collega’s en familie niet. Zaak dus om de problemen onder ogen te zien, te benoemen en snel op te lossen. PSION biedt snel en effectief hulp.

Wanneer uw werkgever u aanmeldt, maken we snel een afspraak met u voor het eerste gesprek met een van onze psychologen. Bij voorkeur bij u op het werk: op een rustige plek en buiten het zicht van uw collega’s. U kunt ook kiezen voor een van de spreeklocaties van PSION, als u dat prettiger vindt.

Onze psychologen werken niet met protocollen, diagnoses of labels. Zij brengen met u de problemen in kaart en helpen u met opdrachten en inzichten om weer grip te krijgen op uw leven. De psychologen van PSION praten met uw werkgever over uw inzetbaarheid, maar nooit over de inhoud van de gesprekken. Wanneer u tussen de gesprekken door contact wilt met uw psycholoog, of wanneer u met hem of haar de resultaten van uw oefeningen en opdrachten wilt bespreken, kan dat eventueel via een beveiligde PSION e-healthmodule.

Het is onze ervaring dat u na 4 tot 6 sessies weer goed in uw vel zit en, geheel of gedeeltelijk aan de slag kunt. U bent bij PSION in goede handen.

Informatie medewerkers: werk als onderdeel van herstel

Wij geloven in de kracht van werk bij het herstel van uw pyschische klachten: dus werk of werkhervatting is altijd onderwerp van gesprek in onze trajecten. Tijdens de gesprekken met de psychologen krijgt u handvatten en oefeningen geboden om zelf weer voldoende grip op uw leven te krijgen. Na iedere afspraak maakt de psycholoog met u een vervolgafspraak indien dit nodig wordt geacht door de psycholoog.

PSION gelooft niet in het gebruik van diagnoses, dure woorden of protocollen: we willen gewoon u weer op weg hebben zodat u weer fris van geest bent. Dit betekent ook dat we iedere klacht met u willen bespreken, groot of klein; gerelateerd aan werk of niet. Vanzelfsprekend bieden wij maatwerk. Onze professionele psychologen verliezen nooit uit het oog dat ieder mens uniek is en in zo’n traject een persoonlijke benadering, zonder stempels en standaardindicaties verdient.

Meer weten over PSION?

Bekijk dan onze informatiefolder! In deze folder leest u alles over onze werk- en denkwijze.