Psychische hulp voor medewerkers

Kampt u of één van uw medewerkers met psychische klachten en leidt dat (in de toekomst) tot verzuim? Zet dan de psychische hulp van PSION in! Deze ondersteuning, door PSION psychische interventie genoemd, wordt veelal ingezet wanneer een medewerker is uitgevallen, maar kan juist ook dienen ter preventie.

Hoe werkt psychische hulp van PSION?

Bij PSION geloven we dat een effectieve psychische hulp begint met een grondige analyse van de achterliggende problematiek. Daarom zien we een gedegen intake, of QuickScan, als een essentiële eerste stap. We starten met een uitgebreid oriënterend gesprek van anderhalf uur, eventueel met psychologische tests om meer inzicht te krijgen in de hulpvraag van uw medewerker. Op basis van een Quick Scan formuleert onze psycholoog vervolgens een voorstel voor verdere begeleiding. Tijdens de intake en QuickScan worden de eerste stappen naar herstel van gezet.

Doel van psychische hulp

Het primaire doel van begeleiding bij PSION is het bevorderen van herstel. Wij geloven erin dat werken bijdraagt aan herstel. Als een medewerker uitvalt of dreigt uit te vallen door psychische klachten, is het van belang om zo snel mogelijk in actie te komen. Aan wachtlijsten doen we niet – er wordt op korte termijn een persoonlijk gesprek met een psycholoog ingepland. Onze psychologen denken niet in labels of protocollen, maar in oplossingen. Het is onze ervaring dat alle betrokkenen met deze aanpak het meeste opschieten. De medewerker ziet en voelt door de directe en soms onorthodoxe aanpak snel hoe de klachten ontstaan en hoe hij of zij ze kan aanpakken.

Waarom PSION?

  • Deskundige psychologen: onze ervaren psychologen bieden maatwerkoplossingen voor een breed scala aan mentale uitdagingen.
  • Focus op herstel: we streven naar duurzaam herstel en re-integratie, met heldere verwachtingen en realistische stappenplannen.
  • Vertrouwelijkheid: u kunt vertrouwen op onze professionele aanpak, waarbij we vertrouwelijke informatie met de grootste zorg behandelen.
  • Resultaatgericht: of het nu gaat om psychische interventies of coaching, we streven naar concrete resultaten die uw medewerkers helpen groeien en floreren.

Verschil tussen Psychische interventies en Coaching van PSION

Onze psychische interventies zijn gericht op medewerkers die verzuimen of dreigen te verzuimen door mentale klachten. Samen met een PSION-psycholoog onderzoeken zij de achterliggende problematiek en werken ze aan duurzame oplossingen.

Coaching daarentegen richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van een individu. Medewerkers hebben geen psychische klachten en willen aan de slag gaan met het behalen van persoonlijke doelen, waarbij tastbare resultaten en actiepunten centraal staan. Zo wordt er bij coaching altijd gestart met Reflact®, een tool van zusterlabel myHBMcenter die meer inzicht geven in bewuste en onbewuste keuzes.

Wilt u meer informatie over onze psychische interventies bij PSION? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag op weg naar een gezonde en productieve werkomgeving.

Bent u al bekend met PSION? Meld dan uw medewerker direct aan via onze website.

” Verspil je energie niet aan zaken die toch niet zullen wijzigen. Zo blijf je beter in balans.”