Psycholoog (incl. traineeship)

Wij veranderen de psychische begeleiding in Nederland. Help je ons mee?

Ben jij een enthousiaste, (net) afgestudeerde psycholoog met lef én ben je op zoek naar een mooie uitdaging om jezelf verder te ontwikkelen in het vak? Dan is deze vacature bedoeld voor jou!

PSION helpt organisaties en hun medewerkers bij preventie en aanpak van psychische klachten. Wij zijn betrokken, proactief, willen geen "etiketten plakken" en blijven niet hangen in protocollen en medische diagnoses. Onze psychologen gaan met maximale inzet en energie aan de slag met individuele medewerkers die uitgevallen zijn uit het werk of uit dreigen te vallen met psychische klachten. Naast het vormgeven van deze individuele begeleiding, adviseren we de medewerker en zijn/haar werkgever dan ook over passende inzetbaarheid. Wij sturen hierbij maximaal op eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden tot positieve verandering. We geloven daarbij dat werk over het algemeen bijdraagt aan een sneller herstel!

Het succes van deze aanpak is bijzonder groot en wij mogen ons dan ook verheugen in een toenemend aantal klanten in alle branches door heel Nederland. Door deze snelle groei zijn we binnen ons jonge, enthousiaste en gedreven team op zoek naar nieuwe (net) afgestudeerde psychologenin (met name) de volgende regio’s;

 • Noord-Holland
 • Utrecht
 • Gelderland
 • Zuid-Holland
 • Brabant
 • Limburg
 • Zeeland

We proberen daarbij uiteraard zoveel als mogelijk rekening te houden met de regio waarin je woont. 

De collega die we zoeken:

 • Heeft een afgeronde opleiding toegepaste psychologie of een afgeronde academische opleiding psychologie
 • Wordt enthousiast bij het lezen over onze visie op psychische begeleiding
 • Laat zich niet leiden door protocollen, maar vertrouwt op eigen kennis en kunde
 • Heeft de ambitie om iets moois te maken van zijn loopbaan en heeft geen 'negen tot vijf mentaliteit'
 • Kan goed zelfstandig werken, maar wil ook graag onderdeel zijn van een hecht team
 • Is in het bezit van een rijbewijs B en vindt regelmatig achter het stuur zitten geen probleem

En herkent zichzelf in ondergenoemde eigenschappen:

 • Is energiek, enthousiast en durft zichzelf te zijn
 • Gaat voor succes en heeft lef
 • Is communicatief vaardig en klant- en resultaatgericht
 • Is creatief
 • Is ondernemend en voelt zich goed in een adviserende rol

Traineeship

Een PSION-psycholoog word je niet zomaar: door zes maanden betaald te werken en te leren, groei je in deze rol en kom je alles te weten over de cultuur en werkwijze van PSION. Tijdens het traineeship staat centraal dat je gaat leren door het vooral ‘gewoon’ te doen. Je pakt vanaf het begin clientgesprekken op (uiteraard onder begeleiding van een geroutineerde psycholoog) en van daaruit gaan we met elkaar kijken waar je staat, wat je ontwikkelmogelijkheden zijn, waar je aandachtspunten liggen en welke trainingen er nodig zijn om je uiteindelijk zelfstandig binnen ons PSION-team aan de slag te kunnen laten gaan.

De trainingen vinden plaats op onze hoofdkantoren (Nieuwegein en Etten-Leur). Echter, het traineeship bestaat vooral uit het voeren van clientgesprekken met geroutineerde psychologen. Daarin kun je (grotendeels) rekening houden met de regio waar je woont. Wat wel belangrijk is om te vermelden: het traineeship wordt zo ingestoken dat we in die periode maximaal investeren in je toekomst, dus als het daarvoor nodig is om een aantal dagen bij een gekozen psycholoog aan te sluiten buiten jouw regio, wordt wel verwacht dat je hiervoor bereid bent te reizen.

In principe wordt er elke twee maanden een nieuw traineeship gestart.

Wat hebben we te bieden?

Dit leer- / werktraject is een geweldige kans om jezelf te ontwikkelen tot een collega die het verschil maakt op de werkvloer en bij de doelgroep. Tijdens het traineeship investeren we samen in een mooie toekomst. We geven je hierbij een passende vergoeding en stellen je  een auto ter beschikking vanaf het moment dat dit nodig is.
Wanneer je het traineeship succesvol doorloopt, ben je daarna verzekerd van een vaste aanstelling binnen PSION met de daarbij behorende marktconforme (secundaire) arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij?

PSION staat voor Psychische Interventies en Ondersteuning Nederland. We zijn een jonge, stabiel groeiende organisatie. Onze kracht ligt in kennis, zeer deskundige en ervaren psychologen, korte en directe communicatie en transparantie naar onze opdrachtgevers. De psychologen van PSION weten de balans te vinden tussen enerzijds empathie en mensgerichtheid, en anderzijds het belang van de organisatie. PSION heeft haar hoofdkantoor in Nieuwegein en een dependance te Etten-Leur. Echter, de psychologen zijn werkzaam door heel Nederland (uiteraard wordt zo veel als mogelijk rekening gehouden met woonplaats).

PSION is onderdeel van de ParaDIGMA Groep: een innovatieve, trendsettende en snelgroeiende groep van samenwerkende bedrijven met expertise op alle deelgebieden van Duurzame Inzetbaarheid.

Solliciteren? 

De sollicitatieprocedure bestaat uit verschillende onderdelen. De eerste ronde bestaat uit een (korte) pitch. Wanneer je deze ronde succesvol doorloopt, zal er een meer inhoudelijk sollicitatiegesprek plaatsvinden. Wanneer we dan allebei nog even enthousiast over elkaar zijn, doen wij jou een aanbod.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Vul onderstaand formulier volledig in, in combinatie met een CV en motivatiebrief. 

 

 

Solliciteer op deze functie

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.