Psycholoog (incl. traineeship), landelijk

Unieke karakters werken bij PSION

De psychologen van PSION zijn stuk voor stuk unieke, originele karakters. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is hun vermogen om snel tot de kern door te dringen; de kern van het probleem of de problemen waar de werknemer met wie ze praten, mee te maken heeft. Want dat is waar de werknemer mee aan de slag moet, zodat hij of zij zich beter voelt, en weer geheel of gedeeltelijk aan de slag kan.

Ben jij zo’n origineel karakter? En wil je aan de slag om mensen met jouw vakkennis en oplossingen weer aan het werk te helpen? Stuur ons dan een bericht, of solliciteer meteen met een sterke pitch. We horen graag van je.

Goed om te weten: bij PSION werken we niet met labels of protocollen, we denken in oplossingen. Vaak origineel, soms onorthodox. Altijd individueel, positief, proactief en gericht op tastbaar resultaat. Want daar schiet iedereen het meeste mee op. De werknemer en de werkgever. Familie en directe collega’s. Iedereen wordt beter van deze aanpak.

Als je interesse hebt in de functie van psycholoog, doorloop je bij PSION eerst een intensief traineeship van zes maanden. Daarna ga je geheel zelfstandig aan de slag met medewerkers van onze opdrachtgevers. 

We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's voor ons team. Kijk bij de onderstaande vacatures of er een passende functie is. 

Psycholoog (incl. traineeship)

Wij veranderen de psychische begeleiding in Nederland. Help je ons mee?

Ben jij een enthousiaste psycholoog met lef én ben je op zoek naar een mooie uitdaging om jezelf verder te ontwikkelen in het vak? Dan is deze vacature bedoeld voor jou!

PSION helpt organisaties en hun medewerkers bij preventie en aanpak van psychische klachten. Wij zijn betrokken, proactief, willen geen "etiketten plakken" en blijven niet hangen in medische diagnoses. Onze psychologen gaan met veel inzet en energie aan de slag met individuele medewerkers met psychische klachten. Wij sturen hierbij maximaal op eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden tot positieve verandering. We geloven daarbij dat werk over het algemeen bijdraagt aan een sneller herstel!

Het succes van deze aanpak is bijzonder groot en wij mogen ons dan ook verheugen in een toenemend aantal klanten in alle branches door heel Nederland. Door deze snelle groei zijn we binnen ons jonge, enthousiaste en gedreven team op zoek naar nieuwe psychologen.

De collega die we zoeken:

 • Heeft een afgeronde opleiding toegepaste psychologie of een afgeronde academische opleiding psychologie
 • Wordt enthousiast bij het lezen over onze visie op psychische begeleiding
 • Laat zich niet leiden door protocollen, maar vertrouwt op eigen kennis en kunde
 • Kan goed zelfstandig werken, maar wil ook graag onderdeel zijn van een hecht team
 • Is in het bezit van een rijbewijs B en vindt regelmatig achter het stuur zitten geen probleem

En herkent zichzelf in ondergenoemde eigenschappen:

 • Is energiek, enthousiast en durft zichzelf te zijn
 • Gaat voor succes en heeft lef
 • Is communicatief vaardig en klant- en resultaatgericht
 • Is creatief
 • Voelt zich goed in een adviserende rol, naast de rol van psycholoog
 • Durft voor eigen verantwoordelijkheden te staan

Traineeship

Een PSION-psycholoog word je niet zomaar: door zes maanden te werken en te leren, groei je in deze rol en kom je alles te weten over de cultuur en werkwijze van PSION. Tijdens het traineeship staat centraal dat je gaat leren door het vooral ‘gewoon’ te doen. Je pakt vanaf het begin clientgesprekken op (uiteraard onder begeleiding van een geroutineerde psycholoog) en van daaruit gaan we met elkaar kijken waar je staat, wat je ontwikkelmogelijkheden zijn, waar je aandachtspunten liggen en welke trainingen er nodig zijn om je uiteindelijk zelfstandig binnen ons PSION-team aan de slag te kunnen laten gaan.

De trainingen vinden plaats op onze hoofdkantoren (Nieuwegein en Etten-Leur). Echter, het traineeship bestaat vooral uit het voeren van clientgesprekken met geroutineerde psychologen, door heel Nederland.

Er wordt regelmatig een nieuw traineeship gestart.

Wat hebben we te bieden?

Dit leer- / werktraject is een geweldige kans om jezelf te ontwikkelen tot een collega die het verschil maakt op de werkvloer en bij de doelgroep. Tijdens het traineeship investeren we samen in een mooie toekomst. We geven je hierbij een passende vergoeding en stellen je een auto ter beschikking vanaf het moment dat dit nodig is.
Wanneer je het traineeship succesvol doorloopt, ben je daarna verzekerd van een vaste aanstelling, van 36 of 40 uur per week, binnen PSION met de daarbij behorende marktconforme (secundaire) arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij?

PSION staat voor Psychische Interventies en Ondersteuning Nederland. We zijn een jonge, stabiel groeiende organisatie. Onze kracht ligt in kennis, zeer deskundige en ervaren psychologen, korte en directe communicatie en transparantie naar onze opdrachtgevers. De psychologen van PSION zijn inlevend, mensgerichtheid, en hebben oog voor het belang van de organisatie.

PSION is onderdeel van de ParaDIGMA Groep: een innovatieve, trendsettende en snelgroeiende groep van samenwerkende bedrijven met expertise op alle deelgebieden van Duurzame Inzetbaarheid.

Solliciteren? 

De sollicitatieprocedure bestaat uit verschillende onderdelen. De eerste ronde bestaat uit een (korte) pitch. Wanneer je deze ronde succesvol doorloopt, zal er een meer inhoudelijk sollicitatiegesprek plaatsvinden. Wanneer we dan allebei nog even enthousiast over elkaar zijn, doen wij jou een aanbod.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Vul onderstaand formulier volledig in, in combinatie met een CV en motivatiebrief. 

 

Solliciteer op deze functie

Let op! U heeft de in rood gemarkeerde velden onjuist of onvolledig ingevuld.