Welkom op psion.nl

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, toch?

We hebben de feestdagen weer achter de rug; de periode waarin hordes mensen in de supermarkt gestrest de boodschappen in hun winkelwagentje gooien, uit angst mis te grijpen. En vervolgens zichzelf de druk opleggen om een 7-gangen diner te bereiden. Daarna is het tijd om te genieten van al dat lekkere eten! Maar dat is slechts van korte duur... In januari is het weer gezond eten en volop sporten om de kerstkilo's er weer af te krijgen. De periode van de goede voornemens is weer aangebroken! Nieuwe ronde, nieuwe kansen, toch?

In januari begin ik…

In de eerste weken van het nieuwe jaar starten de meeste mensen actief met hun goede voornemens, terwijl een groot deel al maanden met de ambitie rondloopt om bijvoorbeeld gezonder te eten. Waarom stellen we dit dan toch uit tot het nieuwe jaar? Waarom iets uitstellen als je je er op dat moment aan stoort? Is die uitstel een excuus om het gedragspatroon waar we ons zo aan storen ongegeneerd voort te kunnen zetten en houden we onszelf voor de gek om geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen?

Daarnaast blijkt dat, ondanks dat de meesten hard hun best doen om hun doel te bereiken, slechts een beperkt aantal mensen een daadwerkelijke gedragsverandering ondergaat. Om je voornemens te laten slagen, is het van essentieel belang dat er sprake is van intrinsieke motivatie. Wat beweegt je om iets voor elkaar te krijgen, zoals consequent sporten, afvallen, het stellen van grenzen en/of het verkrijgen van balans tussen werk en privé? Komt dit vanuit jezelf of beweegt de buitenwereld/jouw omgeving je daartoe? Als je zelf echt iets wilt bereiken, hoeft er niet gewacht te worden op een nieuw jaar, toch? Start er gewoon mee wanneer je zelf wil. Ieder moment, iedere dag, ieder uur, iedere minuut en elke seconde kan je de keuze maken om het anders te doen. Ook als er in februari nog niks van de goede voornemens terecht is gekomen. Word jezelf bewust(er) van de keuzes die je maakt en je zult zien dat je zelf de regie in handen hebt!

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

En natuurlijk begrijpen we dat. De psychologen van PSION zien het in de dagelijkse praktijk regelmatig: het is moeilijk om gedragspatronen die er in de loop der jaren in zijn geslopen te doorbreken. Onze psychologen zijn allemaal bevlogen professionals die ervaring hebben in gedragsverandering en jou kunnen helpen om bewust keuzes te leren maken op verschillende leefgebieden. En gelukkig kan dit het hele jaar door en hoef je niet te wachten tot 2021 aanbreekt! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of neem eens een kijkje op onze website.

Dat geldt ook voor ons!

Ook voor PSION geldt dat wij een continu proces van goede voornemens en ontwikkeling doormaken. Zo blijven we stabiel doorgroeien. Hierin willen we natuurlijk onze identiteit behouden. Dit doen we door nieuwe collega's die beschikken over het 'PSION-DNA' te werven en op te leiden, zodat we de kwaliteit van onze dienstverlening kunnen borgen. Daarnaast zijn we gestart met de implementatie van een nieuw cliëntvolgsysteem, waarmee wij onze ICT-ondersteuning naar organisaties en de medewerkers verbeteren en organisaties nog meer inzage kunnen geven in onze service. Met de implementatie van het nieuwe cliëntvolgsysteem blijven we voldoen aan alle wet- en regelgeving.

Ook zijn we continu op zoek naar samenwerkingen met HR, leidinggevenden en medewerkers om te onderzoeken wat de medewerkers binnen organisaties nodig hebben om de mentale fitheid te optimaliseren. En daarbij is het doel de focus zoveel mogelijk te verschuiven naar preventie. Ons uitgebreide pakket aan trainingen en workshops sluit hier naadloos op aan.

Wij wensen iedereen een gezond en mentaal fit 2020 toe!
 

Laatste nieuws