Welkom op psion.nl

Het laatste nieuws van PSION

Motivatie

De kop is eraf! We zijn een tijdje onderweg in het nieuwe jaar. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! De oplettende lezer weet dat wij bij PSION niet zo van de voornemens zijn, maar wellicht toch goed om eens stil te staan bij een achterliggend mechanisme; niet alleen op het gebied van achterliggende waarden, maar op het gebied van motivatie.

Waren de feestdagen bij jou écht gezellig?

De feestdagen zijn (gelukkig) weer achter de rug. Een tijd van die voor velen in het teken staat van tradities, gezelligheid en samenzijn met vrienden en familie. Je bent vaak druk met kerstversieringen, afgezaagde kersthits op de radio en cadeautjes onder de boom. Alleen, wat doe je als je tijdens deze ‘magische tijd’ last hebt van psychische klachten? En heb je het achteraf wel echt zo leuk gehad tijdens de ‘verplicht’ gezellige dagen?

Gelukkig ongelukkig

Vaak als ik cliënten vraag wat ze willen of hopen te bereiken, is dat ze gelukkig en blij zijn. Geen verrassing dus dat als het wat minder goed gaat, men vaak baalt of schrikt van een dip of tegenslag. “Ik ben er nog niet” wordt dan vaak geroepen, maar waar wil je dan zijn? Wanneer is het klaar? In de praktijk blijkt hier eigenlijk geen goed antwoord op te zijn. Met deze blog wil ik je uitdagen om eens anders te denken over gelukkig zijn; wat als je ook gelukkig ongelukkig kan zijn? 

Week van de werkstress 2022

Elk jaar wordt tijdens de Week van de Werkstress stilgestaan bij werkstress, werkdruk en psychisch verzuim. Wat opvalt in diverse artikelen is dat vaak wordt aangegeven dat aspecten van het werk zelf, zoals werkdruk, de belangrijkste oorzaak lijkt te zijn van psychisch verzuim.

Column: Vakantiemodus

De jaarlijkse zomervakantie zit er op. Het vakantiegevoel wil je natuurlijk even vasthouden?! Dit jaar zou ik echt de rust nog even bewaren zo had ik bedacht. De eerste dag was ik dat gevoel al weer helemaal kwijt.

Niet meer leiden en lijden

Sinds een tijdje begeleid ik een jonge man. Hij is letterlijk uitgeput; er spelen ernstige vermoeidheidsklachten, hij herstelt niet meer na een goede nachtrust en heeft geen puf om dingen te ondernemen. Werk lukt ook niet meer, waarna hij door zijn werkgever is aangemeld bij ons.Al bij de intake valt op dat hij zich erg laat leiden door zijn gedachten. Hij wil bij elk onderwerp en elke situatie het “waarom” en de aanleiding onderzoeken. Wanneer er dan meerdere dingen spelen in je leven, kun je je voorstellen dat dit nogal wat denkkracht en opsl...

Niet denken, maar doen!

Bij PSION zien we best vaak cliënten die begrijpen wat hen in de weg zit, maar het lastig vinden hier uit te komen. ‘Ik wéét het wel, maar het voelt anders.’ Hoe kan je dit dan toch doorbreken? PSION psycholoog Ronald Koopman heeft een goed voorbeeld van hoe hij hiermee is omgegaan in een gesprek.

Ervaring PSION Talentdagen 24 en 25 maart

Op 9 juni staat er weer een nieuwe Talentdag van PSION gepland; een dag waarop de psychologen van PSION een inkijkje geven in hun snelle en succesvolle aanpak. Na de twee voorgaande geslaagde edities kon een nieuwe dag niet uitblijven. Recent afgestudeerd psycholoog Stan Vogels had al snel door dat deze visie bij hem paste en schreef zich in.

Korte lontje

Ik was afgelopen week in de dierentuin met mijn dochter. We hadden enorm plezier. Zij kon haar lievelingsdieren zien (olifanten) en kon eindeloos klimmen en klauteren in de prachtige speeltuin. Ik vond de olifanten ook prachtig en genoot van het enthousiasme van mijn dochter. Toch lukt niet niet iedereen om van zo'n plezierige dag te genieten. 
'Preventie verkort en vermindert verzuim aanzienlijk' Maakt werk gelukkig? Column Petra van der Heijden - Verandering Laat je talent zien tijdens de PSION Talentdagen op 24 en 25 maart! "Vooral de visie en de manier waarop PSION kijkt naar psychische klachten sprak me aan.” Cliënt Fleur: ”Dat gebeurt mij niet” “Help, ik ga naar een psycholoog!” Advertorial: 'Burn-out? Praat op tijd met je medewerkers' Geen 51 weken wachten voor ondersteuning Als we om een hamster durven te vragen, kunnen we ook psychische klachten bespreekbaar maken Hoe is het om PSION Psycholoog te zijn? Jonna van Leeuwen blikt terug op haar traineeship Maar een week gelukkig op het werk?! We kunnen niet meer wachten op wachtlijsten! Schrijf je nu in voor de PSION Talentdagen op 27 en 28 september 2021 Hoe lang kun jij een sprintje trekken? Column Petra van der Heijden - Invloed Dagelijks bekritiseerd en gekleineerd door een collega Psychisch verzuim blijft hoog Mental vitality in times of Corona Column: Omgaan met emotie Maak kennis met onze vernieuwde ‘Beter in je vel-lijn’! Waarderen en accepteren: een wake up call voor een betere relatie Jonna van Leeuwen vertelt over haar tijd als PSION trainee Column: Afreageren? Wees eerlijk! Waarom we werk en seks niet gescheiden kunnen houden ‘Vitaal Voorop; ook voor de thuiswerker’ (gratis webinar) Zorg in Coronatijd (gratis webinar) Colum: Geen goede voornemens, maar waarden nastreven. Column: Een ‘burn-out’… En dan? Tweede Golf Trammelant op het werk Column: Eenzaamheid: een kans? Update coronavirus 28 mei 2020; dienstverlening PSION Pak verzuim door psychische klachten preventief aan! Nieuw: de Psychologenlijn en online workshops Communiceren en contact houden ten tijden van het coronavirus In de ban van... angst Ontwikkelingen coronavirus 23 maart: dienstverlening PSION Column Karst Tjoelker: Medisch, of menselijk? (deel 2) Column Karst Tjoelker: Medisch, of menselijk? (deel 1) Toeleven naar ontspanning of ontspannen leven?! Een PSION-psycholoog; niet zomaar een psycholoog Ik mag jou wel Nieuwe ronde, nieuwe kansen, toch? Burn-out overgediagnosticeerd en overspannenheid onderschat(?) Samenwerking Tranzo Tilburg University en PSION Doet de diagnose er toe als het gaat om ziekteverzuim door psychische klachten? Nieuwe huisstijl PSION Update dienstverlening PSION Coronavirus