Welkom op psion.nl

Het laatste nieuws van PSION

Week van het werkgeluk

Hoera! Het is de week van het werkgeluk. Deze week worden we geacht stil te staan bij wat ons zo gelukkig maakt in ons werk. Natuurlijk zijn er ook verschillende professionals die ons hier vanalles over vertellen; psychologen en coaches geven inzicht door middel van allerlei interessante lijstjes en handboeken.

Geen wachtlijsten

Te lang wachten op geestelijke gezondheidszorg, dat wil toch niemand? Toch is het in Nederland wel aan de orde. Zo’n 27.000 mensen moeten langer dan 4 weken wachten op een eerste gesprek met de zorgaanbieder. Deze aanmeldwachtijden kunnen oplopen tot soms 12 weken en de totale wachttijd zelfs tot 22 weken. En dit terwijl tijding ingrijpen bij psychische klanten heel belangrijk is om bijvoorbeeld verzuim te voorkomen. Gelukkig is dat bij PSION anders!

PSION Talentdagen

Je bent recent afgestudeerd (of iets minder recent) als WO psycholoog of HBO toegepaste psychologie. Gefeliciteerd. Je had geen beter moment kunnen kiezen. De hoeveelheid mensen die gebukt gaan onder psychische klachten, last hebben van stress, de maatschappij niet meer bij kunnen benen, angst hebben voor een virus enz. neemt in angstvallig tempo toe. Wachtlijsten zijn lang en het behandelprotocol nog langer. PSION doet het anders.

Werk is een marathon, geen sprint

Lekker weer, vakantie of een feestje; momenten waar we allemaal graag vrij voor nemen. Zomaar vrij nemen om maar vrij te zijn, doen we toch minder graag. Het afgelopen jaar constateerden veel werkgevers dat medewerkers minder verlofdagen opnamen dan in de jaren ervoor. Maar welke rol speelt verlof nou eigenlijk in ons leven? Is het echt enkel een manier om het buitenland te kunnen ontdekken? Of heeft het ook nog een andere functie? 

Invloed en controle uitoefenen

Onlangs bevond ik mij in een ongemakkelijke situatie. Een kwestie van een verkeerde inschatting op basis van een te romantisch beeld of een te graag vervulde verwachting: het was koud en nat op de camping afgelopen meivakantie. Wat ik merkte, is dat er direct een soort controlemechanisme startte. Wij checkten semi-zuchtend zeker elk half uur de buienradar en zetten consequent de stoelen tóch buiten. 

Ondersteuning door de ‘Beter in je vel-lijn’

In een gesprek met één van de PSION-psychologen vanuit de ‘Beter in je vel-lijn’ krijgen deze medewerkers directe, praktische tips en adviezen waar zij snel mee verder kunnen. Dit geldt ook voor medewerker Anna, die via de ‘Beter in je vel-lijn’ in gesprek kwam met Kaylee de Bot. Kaylee deelt haar ervaring over dit gesprek.

Column: Omgaan met emotie

Onlangs was het drie jaar geleden dat mijn loopbaan een wending nam en ik bij PSION startte. LinkedIn gaf mij deze melding en ik stond als vanzelf even stil bij de afgelopen drie jaar. Ik liep in gedachten een aantal fases door, natuurlijk mijn inwerken, de dynamische start  met verschillende collega’s en natuurlijk de medewerkers die ik heb begeleid in deze periode.

Bel de Beter in je vel-lijn!

Soms kan het zijn dat uw medewerker even niet zo lekker in zijn of haar vel zit, of wel wat mentale coaching kan gebruiken bij lastige situaties. De drempel om hiermee naar een collega of leidinggevende te stappen, kan hoog zijn. De ‘Beter in je vel-lijn’ biedt u uw medewerkers de mogelijkheid om snel en anoniem directe coaching, praktische tips of deskundig advies van een psycholoog te ontvangen.