Welkom op psion.nl

Het laatste nieuws van PSION

Ondersteuning door de ‘Beter in je vel-lijn’

In een gesprek met één van de PSION-psychologen vanuit de ‘Beter in je vel-lijn’ krijgen deze medewerkers directe, praktische tips en adviezen waar zij snel mee verder kunnen. Dit geldt ook voor medewerker Anna, die via de ‘Beter in je vel-lijn’ in gesprek kwam met Kaylee de Bot. Kaylee deelt haar ervaring over dit gesprek.

Column: Omgaan met emotie

Onlangs was het drie jaar geleden dat mijn loopbaan een wending nam en ik bij PSION startte. LinkedIn gaf mij deze melding en ik stond als vanzelf even stil bij de afgelopen drie jaar. Ik liep in gedachten een aantal fases door, natuurlijk mijn inwerken, de dynamische start  met verschillende collega’s en natuurlijk de medewerkers die ik heb begeleid in deze periode.

Bel de Beter in je vel-lijn!

Soms kan het zijn dat uw medewerker even niet zo lekker in zijn of haar vel zit, of wel wat mentale coaching kan gebruiken bij lastige situaties. De drempel om hiermee naar een collega of leidinggevende te stappen, kan hoog zijn. De ‘Beter in je vel-lijn’ biedt u uw medewerkers de mogelijkheid om snel en anoniem directe coaching, praktische tips of deskundig advies van een psycholoog te ontvangen.

Ervaringen uit de praktijk: elkaar in waarde laten

De psychologen van PSION horen dagelijks de problemen en lastige kwesties waar medewerkers tegenaan lopen. Niet alleen op de werkvloer, maar ook uit de privé-omgeving. Deze twee omgevingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Psycholoog Nicki Ackermans vertelt over een traject dat haar erg is bijgebleven.

Een PSION Psycholoog word je niet zomaar

Bij PSION denken wij dat de psychische ondersteuning in Nederland anders moet. En de psychologen van PSION weten als geen ander hoe; namelijk gericht op de mens! Wij plakken geen etiketten en blijven niet hangen in medische diagnoses, maar kijken naar mogelijkheden en de eigen verantwoordelijkheid. Een PSION-psycholoog word je dan ook niet zomaar. Jonna van Leeuwen deelt haar reis over haar traineeship bij PSION.

Column: Afreageren? Wees eerlijk!

– Column Petra van der Heijden –  Ken je dat, die fijne reacties onder (online) artikelen? En lees je dit misschien stiekem graag? Ik beken ook; ik las met groot genoegen commentaar onder allerlei online berichten. Denk hierbij aan krantenartikelen en berichten op sociale media. Vaak omdat ik het erg vermakelijk vond om de regelmatig kort door de bocht reacties te lezen. “Vond” schrijf ik hier nadrukkelijk.

‘Vitaal Voorop; ook voor de thuiswerker’

(gratis webinar voor leidinggevenden of hr-professionals) Thema's als gezondheid en vitaliteit worden steeds belangrijker voor organisaties. U als leidinggevende of HR-professional wilt immers dat uw medewerkers fit plus vitaal aan het werk zijn en ook blijven!  Maar dan komt de vraag: hoe geeft u hier handen en voeten aan? Op deze plus nog veel meer vragen geven Psycholoog Ymke Dorrepaal en Vitaliteitscoach Wendy Waltman antwoord in de gratis lunch-webinar ‘Vitaal Voorop; ook voor de thuiswerker’ op 18 en 24 februari.