Welkom op psion.nl

Het laatste nieuws van PSION

Ervaring PSION Talentdagen 24 en 25 maart

Op 9 juni staat er weer een nieuwe Talentdag van PSION gepland; een dag waarop de psychologen van PSION een inkijkje geven in hun snelle en succesvolle aanpak. Na de twee voorgaande geslaagde edities kon een nieuwe dag niet uitblijven. Recent afgestudeerd psycholoog Stan Vogels had al snel door dat deze visie bij hem paste en schreef zich in.

Korte lontje

Ik was afgelopen week in de dierentuin met mijn dochter. We hadden enorm plezier. Zij kon haar lievelingsdieren zien (olifanten) en kon eindeloos klimmen en klauteren in de prachtige speeltuin. Ik vond de olifanten ook prachtig en genoot van het enthousiasme van mijn dochter. Toch lukt niet niet iedereen om van zo'n plezierige dag te genieten. 

Provocatief Coachen

Bij de term “provocatief coachen” zullen sommige mensen misschien terugdeinzen en denken aan een wrede aanpak waar ze liever niet het onderwerp van zijn. Máár dan zie je belangrijke onderdelen, of zelfs de essentie van provocatief coachen, over het hoofd. Provocatief coachen is namelijk, naast confronterend, óók liefdevol en humoristisch, en heeft (uiteraard) de intentie om iemand écht vooruit te helpen. Bij PSION deinzen wij er niet voor terug om af en toe te provoceren. Waarom? Omdat het werkt!

PSION Talentdag 9 juni

Na het succes van de twee aaneengesloten PSION Talentdagen afgelopen maart, komt er een extra PSION Talentdag! Wij nodigen alle vakgenoten uit om deel te nemen aan de PSION Talentdag op 9 juni op onze locatie in Rotterdam.

Maakt werk gelukkig?

Wat maakt iemand gelukkig in het werk? PSION psycholoog Fiona Kranenburg boog zich over die vraag en ging op zoek naar belangrijke factoren: “Het werk beslaat een behoorlijk aantal uur van de week, juist daarom vind ik het belangrijk dat ik er blij van word. Maar wat zorgt er nu voor dat dit een bron van geluk voor mij is?

Column Petra van der Heijden: Verandering

En toen was het “opeens” 2022. En tikken we de mijlpaal aan van 2 jaar omgaan met veranderingen. Het blijft ook nu duidelijk onderwerp van gesprek. Want, op moment van schrijven, dienen zich de eerste berichten aan over het weer openstellen van de maatschappij waaronder het vervallen van het thuiswerkadvies. Of je het er nu mee eens bent of niet, we moeten er mee dealen: veranderingen.

Ervaring PSION Talentdagen

Dat PSION de wereld net iets anders bekijkt, is voor velen niet vreemd. Maar om ook op deze manier te werken, dat hebben nog niet veel psychologen gedaan. Daarom introduceerde PSION op 27 en 28 september 2021 voor het eerst de PSION Talentdagen: twee enerverende dagen waarin we onze succesvolle, snelle aanpak met meer vakgenoten delen om zo Nederland er weer bovenop te helpen. Psycholoog Elisa Veenhoven greep haar kans een deed mee!

Cliëntervaring Fleur

Niemand heeft graag psychische klachten, toch komt het regelmatig voor dat mensen hiermee kampen. Het is niet iets waar ze zelf voor kiezen, en ontkennen het liever totdat het niet langer houdbaar is. Zo ook bij Fleur*. Ze verwachtte dat het wel over zou gaan, maar niks was minder waar. Zij deelt haar ervaring en de rol van PSION hier in.
Advertorial: 'Burn-out? Praat op tijd met je medewerkers' Geen 51 weken wachten voor ondersteuning Als we om een hamster durven te vragen, kunnen we ook psychische klachten bespreekbaar maken Hoe is het om PSION Psycholoog te zijn? Jonna van Leeuwen blikt terug op haar traineeship Maar een week gelukkig op het werk?! We kunnen niet meer wachten op wachtlijsten! Schrijf je nu in voor de PSION Talentdagen op 27 en 28 september 2021 Hoe lang kun jij een sprintje trekken? Column Petra van der Heijden - Invloed Dagelijks bekritiseerd en gekleineerd door een collega Psychisch verzuim blijft hoog Mental vitality in times of Corona Column: Omgaan met emotie Maak kennis met onze vernieuwde ‘Beter in je vel-lijn’! Waarderen en accepteren: een wake up call voor een betere relatie Jonna van Leeuwen vertelt over haar tijd als PSION trainee Column: Afreageren? Wees eerlijk! Waarom we werk en seks niet gescheiden kunnen houden ‘Vitaal Voorop; ook voor de thuiswerker’ (gratis webinar) Zorg in Coronatijd (gratis webinar) Colum: Geen goede voornemens, maar waarden nastreven. Column: Een ‘burn-out’… En dan? Tweede Golf Trammelant op het werk Column: Eenzaamheid: een kans? Update coronavirus 28 mei 2020; dienstverlening PSION Pak verzuim door psychische klachten preventief aan! Nieuw: de Psychologenlijn en online workshops Communiceren en contact houden ten tijden van het coronavirus In de ban van... angst Ontwikkelingen coronavirus 23 maart: dienstverlening PSION Column Karst Tjoelker: Medisch, of menselijk? (deel 2) Column Karst Tjoelker: Medisch, of menselijk? (deel 1) Toeleven naar ontspanning of ontspannen leven?! Een PSION-psycholoog; niet zomaar een psycholoog Ik mag jou wel Nieuwe ronde, nieuwe kansen, toch? Burn-out overgediagnosticeerd en overspannenheid onderschat(?) Samenwerking Tranzo Tilburg University en PSION Doet de diagnose er toe als het gaat om ziekteverzuim door psychische klachten? Nieuwe huisstijl PSION Update dienstverlening PSION Coronavirus