Welkom op psion.nl

"Na twee uur wist ik het al: hier wil ik werken!"

Op 9 juni staat er weer een nieuwe Talentdag van PSION gepland; een dag waarop de psychologen van PSION een inkijkje geven in hun snelle en succesvolle aanpak. Na de twee voorgaande geslaagde edities kon een nieuwe dag niet uitblijven. Recent afgestudeerd psycholoog Stan Vogels had al snel door dat deze visie bij hem paste en schreef zich in.

“Ik wist het gelijk”

Stan: “Ik was op zoek naar iets nieuws, een nieuwe uitdaging die aansloot bij mijn visie op het vak psychologie. Er kwam toevallig een bericht voorbij op LinkedIn over de PSION Talentdagen en het sprak mij gelijk aan. Niet veel later schreef ik mij in! In aanloop naar de dag begon ik mij te verdiepen in PSION. Hoe meer ik las, des te meer de visie mij aansprak. Natuurlijk dacht ik: ‘Klopt dit wel? Is het echt zo anders dan bij andere bedrijven of in de GGZ?’. Ik kon daar naar op één manier achter komen.”

Op 24 maart begonnen de Talentdagen op het kantoor te Rotterdam: “Het is dan altijd nog even spannend wanneer je de ruimte binnenloopt met twintig mede psychologen, maar die spanning verdween bijna direct. Er hing een fijne sfeer en na twee uur wist ik het al: hier wil ik werken! Thuis vertelde ik vol enthousiasme over de dag en hoe goed het bedrijf bij mij paste. Ik had echter nog één dag te gaan en wilde, ondanks mijn enthousiasme, wel scherp blijven en mij niet laten meeslepen. Het inhouden van mijn enthousiasme  lukte echter niet heel goed en aan het einde van de dag was mijn gedachte nog hetzelfde, ik wilde nog steeds heel graag bij dit bedrijf werken. Dus na de Talentdagen was het een logische stap om te vragen naar de sollicitatieprocedure om bij PSION te komen werken. Deze procedure kwam ik gelukkig goed en snel door zodat ik direct kon beginnen aan het PSION traineeship waarin ik nog meer leer over de werkwijze van PSION en hoe ik deze toepas in de praktijk.”

Geen labels plakken

Volgens Stan moet je je bij twijfel inschrijven: “Ik las de visie, en die paste heel goed bij mij en dat werd tijdens de Talentdagen alleen maar bevestigd. Voor mij draait psychologie om de mens te helpen door daadwerkelijk aan de slag te gaan met de psychische klachten en niet door eerst uit te vogelen welk label er op de persoon kan worden geplakt om vervolgens te proberen deze er weer af te krabbelen. Daar wordt de persoon niet beter van en het probleem wordt er niet door opgelost. Echt van mens tot mens. En dat is waar PSION voor staat!

PSION Talentdag

Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Stan en ben je recent afgestudeerd (of iets minder recent) als WO psycholoog of HBO toegepaste psychologie? Schrijf je dan snel in voor de Talentdag op 9 juni 2022 in Rotterdam. Wil je ook weten hoe Elisa de Talentdagen in september heeft ervaren? Lees dan haar verhaal!

Kun je niet wachten tot de Talentdag? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste psychologen! Neem contact met ons op en wij maken graag kennis met je.

Laatste nieuws